DILLSILL MED CITRONMAJONNÄS, KRISPIG JORDÄRTSSKOCKA, ÄPPLE & DILL
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk
Citronmajonnäs
- 1/2 st citron
- 1 st ägg
- 3 dl matolja
- 1 tsk dijonsenap
- salt
Krispig jordärtsskocka
- 4 st jordärtsskocka
Äppelvinägrett
- 1 dl äppelmust
- 1/2 st citron
- 3 dl matolja
- 1 kruka dill
- 50 gram babyspenat
RECEPT
- Citronmajonnäs
Knäck ägget i en bunke, tillsätt senap, zest & juice från citronen samt lite salt. Mixa med stavmixer eller vispa med visp. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med mer salt och citron om det behövs. Blir majonnäsen för lös så kan man alltid tillsätta mer olja. - Krispig jordärtsskocka
Värm fritösen till 160 grader. Hyvla jordärtskockan tunt på en mandolin. Fritera chipsen gyllenbruna i oljan och lyft upp chipsen på en bit papper så överbliven olja kan rinna av. Salta. - Äppelvinägrett
Värm oljan i en kastrull till ca 70 grader. Mixa olja, dill och spenat i en mixer på full fart i ca 3 minuter. Sila oljan genom en finmaskig sil och låt den svalna i kyl eller frys.
Blanda äppelmust och citronjuice. Blanda lika delar olja som äppelmust. Smaka av med lite salt. - Skär sillen i tunna skivor och lägg den i botten på en djup tallrik eller skål. Toppa med lite majonnäs, chipsen och garnera med dill. Avsluta med vinägretten!