CURRYKRYDDAD POTATISSOPPA MED TONFISKRULLE
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 gul lök, finhackad
- 6 potatis, skalad och skuren i bitar
- 1 msk smör
- 1 tsk curry
- 5 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt & peppar
Tonfiskrullar
- 1 burk Abba Tonfisk Filébitar i vatten
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 litet äpple, finhackat
- 2 msk crème fraiche
- salt & peppar
- 8 ark vårrulledeg
- 1 ägg
RECEPT
- Fräs lök och curry i en gryta.
- Lägg i potatis och slå på buljong. Låt koka ca 15 min.
- Mixa soppan och tillsätt sedan grädde och smaka av med salt och peppar.
- Blanda tonfisk, lök och äpple.
- Bind ihop med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran på degarken, vik in ändarna och rulla ihop till rullar.
- Pensla med uppvispat ägg i skarven och fritera gyllenbruna alt grädda i ugn.