CHILI AIOLI SILL MED TOMAT PÅ GRILLAD BRUSCHETTA
INGREDIENSER
- 1 burk Abba Chili Aioli sill
- 1 tsk sriracha chilisås
- 1/2 st färsk röd chili, finhackad
- 1 tsk tomatpuré
- 2 st tomater (1 till urkärnade skivor och 1 till riven)
- 1/2 silverlök, finhackad.
- 1 nypa svartpeppar
- 1 msk kapris
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 msk olivolja
Topping
- 1 nypa chiliflakes
- 2 st shisoblad eller persilja, finskuren
RECEPT
- Skär en av tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset och skär i små kuber. Riv den andra tomaten på den grova sidan på rivjärnet och lägg det i en sil så att vätskan rinner bort.
- Blanda tomatpuré, sriachachilisås, tomat, färsk chili, svartpeppar, kapris och silverlök med sillen.
- Pensla brödet med olivolja och grilla eller stek brödet, lägg på tomat, sillen, grädda i ugnen på 200c i 3-5 min, toppa med riven tomat, torkad chili, finskuren shiso och lite olivolja.