CHAWANMUSHI MED FISKBULLE, HUMMER OCH STENBITSROM

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk dashimoto pulver (japansk fiskbuljong)
  • 1 nypa salt
  • 4 st Abba Fiskbullar Buljong
  • 1 msk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 40 gram hummer, krabba eller kräfta
  • 4 msk blandade baljväxter - spritärtor, bondbönor eller vaxbönor

RECEPT

  • Vispa ägg, vatten, mjölk och grädde i en bunke, smaksätt med dashimoto och salt, sila genom finmaskig sil.
  • Lägg 1 fiskbulle i botten på små ugnsfasta portionsformar, häll på smeten och ställ formarna på en plåt, platsa noggrant över hela plåten.
  • Baka i ugnen 90 C ånga i ca 30 minuter tills äggsmeten sätter sig helt som en fast äggkräm.
  • Blanchera ärtor och bönor i saltat vatten.
  • Toppa chawanmushin med skalade hackade skaldjur och ärtor & baljväxter. Serveras ljummen.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.