BRANTEVIKSSILL MED BRYNT SMÖR OCH PARMESANKRÄM
Den här rätten är perfekt på buffébordet – läggs upp aptitligt på ett fat och gästerna kan ta från fatet till sin tallrik. Därför ska alla ingredienser vara ”utklickade” i olika kluster så att gästen kan vara säker på att få lite av varje ingrediens i sin portion.
Portioner 4
INGREDIENSER
- 1 burk Abba Brantevik
- 300 g delikatesspotatis
- 150 g smör
- 0,5 rödlök
- 2 skivor kavring
- Nymald svartpeppar
- Flingsalt
- Färsk dill
Parmesankräm
- 2 dl creme fraiche
- 100 g riven parmesan
- 1 tsk citronsaft
- Salt och svartpeppar
RECEPT
- Koka potatisen och låt sedan svalna.
- Blanda ihop ingredienserna till parmesankrämen och låt stå och dra till sig.
- När potatisen har svalnat så dela upp den i 3-4 bitar och sprid ut jämt över ett fat.
- Hacka rödlök.
- Klicka ut parmesankräm och lägg en sillbit vid respektive parmesanklick. Toppa med rödlök och dillkvistar. Tanken är att man ska få lite av alla ingredienser i samma tugga!
- Smula kavringen och stek i smör tills det blir krispigt.
- Bryn smör i en kastrull och dra åt sidan.
- Smula över det smörstekta kavringsmulet och ringla sedan det brynta smöret över alla ingredienser på fatet.
- Toppa med flingsalt och svartpeppar.
- Njut!