BRANTEVIKSSILL
Brantevikssill – en riktigt god, kryddig sill med traditioner och ursprung från det skånska fiskeläget Brantevik. Vårt recept på brantevilkssill är en tolkning av den Skånska Sillaacademiens paradrätt som baseras på vår goda 5-minuterssill varvat med ingredienserna som tillsammans skapar magi i munnen. En lite sötare klassiker fullproppad med kryddor, rödlök och dill. En nyfunnen […]
Portioner 4
Tillagningstid 15 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 paket 5-min sill
- 1 rödlök
- 1/2 msk vitpeppar
- 1 msk kryddpeppar
- 1/2 msk svartpeppar
- 1 nypa citronzest
- 1 nypa smulat lagerblad
- 1/2 dl hackad dill
RECEPT
- Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).
- Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).