BRANTEVIKSSILL

Brantevikssill – en riktigt god, kryddig sill med traditioner och ursprung från det skånska fiskeläget Brantevik. Vårt recept på brantevilkssill är en tolkning av den Skånska Sillaacademiens paradrätt som baseras på vår goda 5-minuterssill varvat med ingredienserna som tillsammans skapar magi i munnen. En lite sötare klassiker fullproppad med kryddor, rödlök och dill. En nyfunnen […]
Abba recept sill branteviksill
Portioner 4
Tillagningstid 15 minutes

INGREDIENSER

  • 1 paket 5-min sill
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk vitpeppar
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 1 nypa citronzest
  • 1 nypa smulat lagerblad
  • 1/2 dl hackad dill

RECEPT

  • Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).
  • Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.