Ramslökssill på snittar av filbröd
Vad sägs om en supersnabb och smakrik ramslökssill? Med bara tre ingredienser mixar du snabbt ihop en krämig inläggning och rör ner ABBA 5-minuterssill i bitar. Perfekt till vårens och sommarens sillbord – servera gärna på filbröd, kavring eller knäcke!

Portioner 8 port
Tillagningstid 1 hour hr 45 minutes mins
INGREDIENSER
Ramslökssill
- 1 msk majonnäs
- 3 dl crème fraiche, 32-34% fetthalt
- 20 g färsk ramslök
- 2 förpackningar Abba 5-minuterssill i bitar
Grovt filbröd (2 limpor)
- 5 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 dl rågsikt
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl vetekli
- 2 dl vetekross
- 5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 liter filmjölk
- 1,5 dl ljus sirap
RECEPT
Ramslökssill
- Mixa samman majonnäs, crème fraiche och ramslök med en mixer och häll ner i en skål.
- Låt sillbitarna rinna av, och rör sedan ner dem i ramslöksröran.
Grovt filbröd
- Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa två brödformar.
- Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan ner filmjölken och sirapen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Täck bröden med aluminiumfolie efter halva tiden. Låt svalna under bakduk.
Servering
- Skär brödet till små snittar. Lägg på ramslökssillen och toppa ev med små späda blad av ramslök.