Ramslökssill på snittar av filbröd

Vad sägs om en supersnabb och smakrik ramslökssill? Med bara tre ingredienser mixar du snabbt ihop en krämig inläggning och rör ner ABBA 5-minuterssill i bitar. Perfekt till vårens och sommarens sillbord – servera gärna på filbröd, kavring eller knäcke!
Snittar av grovt filbröd toppad med ramslökssill.
Portioner 8 port
Tillagningstid 1 hour 45 minutes

INGREDIENSER

Ramslökssill

Grovt filbröd (2 limpor)

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetekli
  • 2 dl vetekross
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 1,5 dl ljus sirap

RECEPT

Ramslökssill

  • Mixa samman majonnäs, crème fraiche och ramslök med en mixer och häll ner i en skål.
  • Låt sillbitarna rinna av, och rör sedan ner dem i ramslöksröran. 

Grovt filbröd

  • Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa två brödformar.
  • Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan ner filmjölken och sirapen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Täck bröden med aluminiumfolie efter halva tiden. Låt svalna under bakduk.

Servering

  • Skär brödet till små snittar. Lägg på ramslökssillen och toppa ev med små späda blad av ramslök.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}