Smörrebröd med panerad rödspätta och hemmagjord remoulad
Ett danskt smörrebröd när det är som bäst! Krispig panerad rödspätta serveras med en krämig hemlagad remoulad – en klassiker som alltid imponerar. Toppa med stenbitsrom för en extra lyxig touch!

Portioner 4
INGREDIENSER
- 4 rödspättafiléer
Panering
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd
Remoulad
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk curry
- 0,5 gul lök
- 1 ättiksgurka
- citron
- dill
Servering
- 4 msk Abba Röd stenbitsrom
- 4 skivor grovt bröd
- 4 knippen dill
- 1 citron
- 70 g sallad
RECEPT
Remoulad
- Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt.
Panerad rödspätta
- Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.
- Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill.