Kärringröra med lax och rom

Ett ljuvligt alternativ till den klassiska gubbröran är denna krämiga kärringröra med lax och stenbitsrom. Serverad i ett glas blir det perfekt som drinktilltugg eller förrätt.
Kärringröra i glas med stenbitsrom, citron och dill.
Portioner 4 små portioner

INGREDIENSER

  • 0,5 rödlök, hackad
  • 0,5 dl färsk dill, hackad (spara till garnering)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 g kallrökt lax, eller gravad
  • 1 msk citronsaft

Garnering

RECEPT

  • Hacka laxen, samt lök och de färska örterna (Spara en kvist dill till garnering).
  • Blanda samman allt i en bunke. Krydda med vitpeppar och några skvättar citronsaft.
  • Lägg upp i glas och dekorera med en skiva citron, en dillkvist – och toppa med stenbitsrommen.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}