Lax i citron- & dillsås med ugnsbakad parmesanpotatis

Ett superenkelt och gott fiskrecept som passar hela familjen såväl till vardags som till helgmiddagen! Extra smidigt eftersom både lax och potatishalvor skjutsas in i ugnen och tilllagar sig själva. Laxen i dill- & citronsåsen med citronzest som topping, blir en smakfull kombo tillsammans med den ugnsbakade potatisen toppad med parmesan och rosmarin.
Lax i ugnsform med Abbas middagsklart citron och dillsås, potatis
Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes

INGREDIENSER

RECEPT

  • Lägg laxfiléerna i en ugnsform, häll över Abba Middagsklart Citron- & Dillsås, krydda med salt och peppar. 
  • Halvera potatisen och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, strö rosmarin och riven parmesan, krydda med salt och peppar.
  • Sätt in både lax och potatis i ugnen samtidigt på 180°C. Laxfiléerna ska vara inne ca 18 min och potatisen i ca 20-25 min.
  • Riv lite citronzest över laxfiléerna innan servering. Servera med en god sallad.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}