Götteröra med mästarmatjes och brynt-smör créme fraiche
En riktig götteröra med mästarmatjes, brynt-smör-créme fraiche, potatis, örter, äpple, citron och ägg. Ett recept framtaget av @Gottigheter i samarbete med Abba. Enkelt och magiskt gott!
Portioner 8 mackor
INGREDIENSER
- 2 burkar mästarmatjes
- 2 dl créme fraiche
- 25 g smör
- 2 tsk dijonsenap
- 2 st ägg
- 5-6 st färskpotatisar
- 1 st rödlök
- 1 grönt äpple
- ½ citron
- 1 kruka dill
- 1 knippe gräslök
- 8 skivor rågbröd
- salt
- peppar
RECEPT
- Koka ägg och potatis.
- Bryn smör och låt svalna något. Blanda med créme fraiche.
- Riv citronzest från citronen och pressa ner citronsaften. Rör ner dijonsenap och citron i röran.
- Hacka rödlök, äpple och örter smått.
- Hacka ägg och potatis och rör ner alltihop i brynt smör-créme fraichen. Salta och peppra.
- Hacka en burk mästarmatjes och vänd ner. Resterande burk tänker jag vi toppar mackan – ju mer matjes desto godare!
- Lägg upp götteröran på bröd och toppa med matjes och örter. NJUT!