Krämig kräftsill i miniburgare
Gör en krämig kräftsill med smak av dill, citron och chili med Abba 5-minuterssill. Även kallad crispy chili-dill-sill! Toppad med citronpicklad gurka och mandolinad kålrabbi. Servera i små salladsblad och/eller miniburgarbröd. Det kommer definitivt att bli en stående favorit på midsommarbordet. Hinten av chiliolja tillsammans med dill, kräftor och citron gör sig så bra ihop! Ett recept skapat av @1000smaratter i samarbete med Abba.
Portioner 6
INGREDIENSER
KRÄFTSILL
- 1 paket Abba 5-minuterssill hela filéer
- ½ dl Majonnäs
- 1 dl cremé fraiche
- 1 burk kräftstjärtar i lake
- 2 tsk grovstark senap
- 1 kruka dill
- ½ kruka gräslök
- ½ rödlök
- ½ citron
- 1 msk crispy chili oil – eller annan het chilisås
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
CITRONPICKLAD GURKA
- 1 vanlig gurka (eller 2 små gurkor)
- ½ citron
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk socker
- 1 nypa salt
ÖVRIGT
- 6 st miniburgarbröd
- 1 paket hjärtsalladsblad (frivilligt)
- 1 knippe dill
- ½ kålrabbi
RECEPT
Citronpicklad gurka
- Pressa citron från ½ citron. Rör ihop citronsaft, vitvinsvinäger, socker och salt i en skål.
- Tärna gurkan fint och lägg i lagen. Låt ligga fram till servering.
Kräftsill
- Rör ihop majonnäs, créme fraiche, senap, crispy chili oil, finhackad rödlök, gräslök, dill och pressad citron.
- Grovhacaka kräftstjärtarna och skär sillen i mindre bitar.
- Rör ihop, salta, peppra och smaka av.
Övrigt
- Skär upp bröden på ett fat, om du vill servera kräftsillen i miniburgare.
- Preppa salladsblad på ett annat stort fat, om du vill servera kräftsillen i salladsblad.
- Mandolina kålrabbi tunt.
- Lägg lite sill på varje salladsblad och i burgarbröden.
- Toppa med gurkan och kålrabbin. Gärna lite extra färsk dill. Njut!