Krämig kräftsill i miniburgare

Gör en krämig kräftsill med smak av dill, citron och chili med Abba 5-minuterssill. Även kallad crispy chili-dill-sill! Toppad med citronpicklad gurka och mandolinad kålrabbi. Servera i små salladsblad och/eller miniburgarbröd. Det kommer definitivt att bli en stående favorit på midsommarbordet. Hinten av chiliolja tillsammans med dill, kräftor och citron gör sig så bra ihop! Ett recept skapat av @1000smaratter i samarbete med Abba.
Krämig kräftsill i miniburgarbröd - Abba
Portioner 6

INGREDIENSER

KRÄFTSILL

  • 1 paket Abba 5-minuterssill hela filéer
  • ½ dl Majonnäs
  • 1 dl cremé fraiche
  • 1 burk kräftstjärtar i lake
  • 2 tsk grovstark senap
  • 1 kruka dill
  • ½ kruka gräslök
  • ½ rödlök
  • ½ citron
  • 1 msk crispy chili oil – eller annan het chilisås
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar

CITRONPICKLAD GURKA

  • 1 vanlig gurka (eller 2 små gurkor)
  • ½ citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 1 nypa salt

ÖVRIGT

  • 6 st miniburgarbröd
  • 1 paket hjärtsalladsblad (frivilligt)
  • 1 knippe dill
  • ½ kålrabbi

RECEPT

Citronpicklad gurka

  • Pressa citron från ½ citron. Rör ihop citronsaft, vitvinsvinäger, socker och salt i en skål.
  • Tärna gurkan fint och lägg i lagen. Låt ligga fram till servering. 

Kräftsill

  • Rör ihop majonnäs, créme fraiche, senap, crispy chili oil, finhackad rödlök, gräslök, dill och pressad citron.
  • Grovhacaka kräftstjärtarna och skär sillen i mindre bitar.
  • Rör ihop, salta, peppra och smaka av.

Övrigt

  • Skär upp bröden på ett fat, om du vill servera kräftsillen i miniburgare.
  • Preppa salladsblad på ett annat stort fat, om du vill servera kräftsillen i salladsblad.
  • Mandolina kålrabbi tunt. 
  • Lägg lite sill på varje salladsblad och i burgarbröden.
  • Toppa med gurkan och kålrabbin. Gärna lite extra färsk dill. Njut!

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.