Midsommarpizza med Mästarmatjes

Det här kan vara sommarens godaste recept! En krispig smördegspizza med färskpotatis, Västerbottensost, Abba Mästarmatjes, gräddfilskräm med dill och citron samt rödlök, gräslök och citron! Oavsett om du redan är en frälst sillfantast eller inte så kommer du troligtvis att älska detta. Fantastiskt gott och lätt att göra. Preppa i förväg och njut! Receptet är skapat av @SofiaHenriksson i samarbete med Abba.
Midsommarpizza med Abba Mästarmatjes
Portioner 8

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba Mästarmatjes
  • 1 paket smördeg
  • 1 dl créme fraiche
  • 6 st färskpotatisar
  • 3 dl riven Västerbottenost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka dill
  • 2 st citroner
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 4 st rädisor
  • salt
  • svartpeppar

RECEPT

  • Receptet är för 6-8 personer som tilltugg och till 2 personer om man ska ha det som lunch eller middag.

Midsommarpizza

  • Sätt ugnen på 190°.
  • Rulla ut smördegen på en plåt och nagga med gaffel.
  • Bred på creme fraiche och skiva potatisen tunt, gärna med mandolin.
  • Lägg på potatisen på smördegen och toppa med hälften av osten.
  • På med lite extra salt och svartpeppar och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter men håll lite koll, alla ugnar är olika. 
  • Under tiden rör du ihop gräddfil i en skål tillsammans med hackad dill (spara lite till topping), citronzest från en citron och saften från en halv citron. Salta och peppra efter smak.
  • Strimla rödlök och rädisor.
  • När pizzan är klar i ugnen låter du den svalna något.
  • På med gräddfilskrämen, rödlök, rädisor och såklart Abba Mästarmatjes, citronzest, rödlök, dill och gräslök. NJUT! 

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.