Asiatisk sill i glas
En festlig och otroligt läcker sill! Abba Asian Fusion kombineras med gurka i limevinägrett och knapriga rågkex i små, eleganta glas. En lyxig touch på julbordet, påskbuffén eller till midsommar.
Portioner 6
INGREDIENSER
- 1 burk Abba Asian Fusion
- ca 10 rågkex (eller krispigt stekt rågbröd)
- 1 salladslök
- 1/2 gurka
- 1/2 limefrukt, saften
- 1/2 kruka färsk koriander
- svarta sesamfrön
- 6-8 tsk majonnäs
RECEPT
- Skiva salladslöken fint. Lägg undan den gröna delen till garnering.
- Halvera gurkan och skrapa bort mittdelen med kärnor. Hacka gurkan i små fina bitar. Blanda med lite hackad koriander och den vita delen av salladslöken. Pressa över lime och blanda om.
- Skär sillbitarna i mindre bitar.
- Smula rågkexen i glasen och varva med gurkan och sillen i små vackra glas.
- Toppa med den gröna salladslöken, en liten klick majonnäs, sesamfrön och koriander.