Sojapicklade ägg med Asian Fusion sill

Årets sill heter Asian Fusion och är smaksatt med chili, ingefära & salladslök! Den här salladsanrättningen med sojapicklade ägg och forellrom är perfekt som förrätt eller att servera på småtallrikar för lite mer mättande mingelmat! 
Salladstallrik med sojapicklade ägg med och Abba Asian Fusion sill
Portioner 4

INGREDIENSER

Sojapicklade ägg

  • 4 ägg
  • 0,5 dl mirin
  • 1 dl ljus soja 
  • 2 dl vatten

Majonässås

  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk creme fraiche
  • 1/2 lime, zest

Sallad

  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 gurka
  • 1 burk Abba Asian Fusion 
  • 3 rädisor
  • 4 msk forellrom
  • 3 salladslökar, den gröna delen

RECEPT

Sojapicklade ägg

  • Koka upp vatten. Lägg i äggen. Koka i 7 min och spola i kallt vatten. 
  • Blanda ihop mirin, soja och vatten i en skål. Skala äggen, lägg dom i lagen. Plasta in skålen och ställ i kylen över natten. 

Majonnässås

  • Blanda ihop majonnäs och creme fraiche med zest från en halv lime. Salta lite och ställ åt sidan.

Sallad

  • Skär gurka, sallad och salladslök. Skiva rädisor runt. 
  • Kvarta äggen och lägg i små skålar med sallad och gurka. 
  • Lägg på sillen och ringla över majonnässåsen. Garnera med rädisor, forellrom och salladslök. 

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}