Basilika och rostad vitlökssill

Förr i tiden var det ett projekt att göra sill. Det skulle vattnas ur och läggas in innan man kunde börja med smaksättningen. Nu kan man gå rätt på det rolig och testa nya härliga smakkombinationer som denna med basilika och rostad vitlök.
Rostad vitlök- och basilika-sill på grovt bröd med ägghalva
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1-2 paket Abba 5-minuters-sill
  • 1 hel vitlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 g bladpersilja 
  • 2 krukor basilika 
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,75 dl majonnäs
  • några droppar citron

RECEPT

  • Klä in den hela vitlöken (med skal) i aluminiumfolie med lite olivolja. Baka på 175 grader i ca 30-45 min. Den ska bli mjuk och ljusbrun.
  • Koka persiljan och basilikan i 45 sekunder. Ta upp och lägg i iskallt vatten. Krama ur. 
  • Mixa persiljan och basilikan tillsammans med 1 rå vitlöksklyfta och creme fraiche. 
  • Häll upp i en skål. Tillsätt majonnäs, citronjuice och lite salt. Smaka av.
  • Torka av och skär sillen i jämnstora bitar. Blanda med såsen och ställ i kylen över natten. 

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}