Sillröra med pankopanerad parmesanpotatis

Den här krämiga sillröran tillsammans med krispig parmesanpotatis är oemotståndlig! Servera som en härlig silltallrik, perfekt till julbordet! 
Tallrik med parmesanpanerad pankopotatis med sillröra och picklad rödlök, förpackning med Abba fem-minuters-sill
Portioner 4

INGREDIENSER

Pankopanerad parmesanpotatis

  • 900 g delikatesspotatis 
  • 1 dl panko 
  • 2 dl riven parmesan
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Sillröra

  • 1 paket Abba 5-minuters-sill 
  • 1 rödlök
  • dill
  • gräslök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • salt
  • peppar
  • ev picklad rödlök

RECEPT

Pankopanerad parmesanpotatis

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela potatisen i två. Vänd potatisen i olivolja. Rör ihop med panko och parmesan.
  • Smaksätt med salt och peppar. 
  • Rosta i ugnen i 25 minuter. Rör om då och då. 

Sillröra

  • Vispa creme fraiche fluffig. 
  • Hacka rödlök, dill och gräslök och bland i creme fraichen.
  • Rör i sillen. Smaka av med parmesan, salt och peppar. 

Servering

  • Ät sillröran med parmesanpotatisen, toppa med extra dill och gräslök och eventuellt lite picklad rödlök.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}