Sill-rolls med jalapeño-sill
Sofia Henriksson har tagit fram en ny variant på den klassiska lobsterrollen. Här är ett recept på smörstekt brioche med en krämig jalapeñosill! Massor av smak, krisp och lite lagom hetta. Har du inte brioche så kan du servera röran på knäckebröd eller kavring!
Portioner 6
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 paket Abba 5-minuters-sill
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl tärnad gurka
- 1 blekselleristjälk, tärnad
- 1 Granny Smith äpple, tärnat
- 1 kokt ägg, tärnat
- 1/2 rödlök, finhackad
- gräslök, finhackad
- 1 citron
- 2 jalapeño, en finhackad och en skivad för topping
- salt
- svartpeppar
- 1 paket briochebröd
- smör att steka i
- koriander eller persilja till garnering
RECEPT
- Tärna gurka, blekselleristjälk, äpple och ägg.
- Finhacka rödlök, gräslök och jalapeño.
- Skiva 5-minuters-sill från Abba i smala skivor.
- Vänd ner allt tillsammans med creme fraiche och majonnäs – rör om.
- Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
- Ställ svalt medan du steker på briochebrödet i smöret.
- Lägg fyllningen i brödet och toppa med koriander/persilja och den skivade jalapeñon. Det går också bra att servera röran som den är i en skål på julbordet.