Sillsallad
Josefin Bäck har gjort en egen version på den klassiska sillsalladen! Fina smaker med en magisk dressing gjord på dijonsenap.
Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
Sillsallad
- 10 små fasta potatisar
- 10 små rödbetor
- 2 hårdkokta ägg
- 4 Abba hela sillfiléer
- 2 dl valfria inlagda grönsaker
- 1 st äpple
- 1/2 kruka gräslök
- 1/2 kruka dill
- salt
Dressing
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- salt
- peppar
RECEPT
Sillsallad
- Tärna kokt potatis och rödbetor smått. Salta.
- Hacka sillen i samma storlek och tillsätt den.
- Riv över kokt ägg.
- Toppa med inlagda grönsaker och ett tärnat äpple. Strössla över hackad dill och gräslök.
Dressing
- Vispa ihop äggula, dijonsenap och vitvinsvinäger.
- Häll i en tunn stråle rapsolja medan du vispar kraftigt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Spritsa dressingen på salladen eller servera den vid sidan av.