Sill med chili, ingefära och citron
Zofias Kök har tagit fram ett snabbt och smidigt recept på inlagd sill med vår 5-minuterssill. Sillen får en fräsch och härlig smak av chili, ingefära, citronskal och salladslök. Perfekt på julbordet!
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
5-minuterssill
- 1 pkt Abba 5-minuterssill i bitar
- 1/2 röd chili
- 1/2 gul chili
- Ca 5 cm färsk ingefära
- Citronskal av 1/2 citron
- 1/2 tsk hela pepparkorn
- Ca 2 msk salladslök, finhackad
- 1 nypa salt
Tillbehör
- 1 dl majonnäs
- 1 msk röd caviar (till majonnäsen)
- 3 kokta ägg
- 100 g ärtskott
- 1/2 grönt äpple, skivat
- 1/2 röd chili
- 1/2 gul chili
- 1/2 apelsin, skivad
- 1 dl salladslök, finhackad
- 1 rödlök, finhackad
- 1 msk röd caviar (finkornig rom)
- 1 msk svart caviar (finkornig rom)
- 1 nypa flingsalt
- 1 nypa svartpeppar, nymald
RECEPT
5-minuterssill
- Öppna förpackningen och spara sillagen.
- Skiva ingefära. Finhacka salladslök och chili. Skölj och riv skalet av en halv citron.
- Varva sedan sillen i en tättslutande burk. Salta och lägg i svartpepparkorn. Häll på lagen från förpackningen.
- Sillen kan serveras direkt, men kan även förberedas i förväg och ställas i kylen i ett dygn för att smakerna ska sätta sig.
Servering
- Blanda majonnäs och röd caviar i en skål.
- Dela äggen i klyftor och lägg upp på ett serveringsfat med ärtskott.
- Skär äpplen och apelsin i tunna skivor. Hacka gräslöken fint. Varva sedan med sill, äppelskivor, apelsin och klicka på lite majonnäs-caviar.
- Toppa med finhackad rödlök och salladslök. Avsluta med att klicka på röd och svart caviar. Smaka av med salt och peppar och servera direkt!