Inläggningssill

3.8/5

Abba Inläggningssill är en klassiker som har älskats i många generationer. Inläggningssill från Abba används när du vill lägga in sill ”på riktigt” husmorsvis och består av våra finaste urvattnade saltsillfiléer som du själv lägger in i en klassisk 1-2-3-lag för att göra egen inlagd sill som passar lika bra till jul, påsk som midsommar. Sillen (Clupea harengus) är av högsta kvalitet och kommer enbart från livskraftiga bestånd i Nordostatlanten (Norska Havet). Sillen lagras i vårt bergrum i Kungshamn för att få den rätta konsistensen innan vi förpackar den. Vill du lägga in din egen sill med Abbas inläggningssill? Gör så här: 1) Gör egen lag: Koka upp 0,5 dl ättikssprit (12%), 1 dl socker och 1,5 dl vatten med 5 vitpepparkorn, 5 svartpepparkorn, 5 kryddpepparkorn, 5 kryddnejlikor och 1 lagerblad. Låt lagen bli kylskåpskall. 2) Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i bitar. 3) Lägg sillen i en glasburk med valfria grönsaker och kryddor (om så önskas) och häll över 1-2-3-lagen och ställ in i kylen minst 2 dygn. 4) Nu är sillen klar att äta! 5) Vill du ha en krämig sill? Häll av lagen i steg 4 och blanda sillen med valfri sås. Mums!

Accordion Content
Accordion Content
Inläggningssill
10Recensioner
Skriv en recension
Anna

Fundering 

Har gjort en krämig sill men tillsatte såsen samtidigt som lagen, väntade alltså inte två dagar. Förutom att såsen blir vattnigare, är det någon fara att äta den?

Margareta Gäfvert

Köper alltid och helst Abbas inläggningssill. 

Har köpt två förpackningar, varav den ena läcker lite och förpackningen buktar uppåt, som om något jäser därinne.

Är det normalt? Ska jag reklamera, byta eller är det ok?

Gustav

Fetthalt 

Hej! Jättegod sill som jag allltid köper för mina inläggningar. 


Är det typiskt sett, även om det kanske även varierar med säsong, skillnad i fetthalt mellan er steksill, också urvattnad saltsill vad jag förstår, och denna inläggssill? Går denna sill bra att äta utan att vare sig läggas in i lag eller att steka om man skulle vilja?

Jag skulle vilja komma så nära Hollandse Nieuwe som jag kan i Sverige med råvarorna som finns tillgängliga i vanliga butiker.

Tack! 

Anita 

Sill

Fyra fin fasta filéer helt nöjd

Britt-Inger Sandberg

Arg och frustrerad f.d kund

Blir förbannad när jag öppnar sillförpackningarna och ser att det endast är 3 sillar i varje. Har alltid varit 4 och det förväntade jag mig nu också. Dyrare och färre sillar. Fy tusan för industrier som skörtar upp folk.

Aldo

Laga i stekpanna istället?

Hej. Har 2 paket med inläggningssill. Undrar om de går att steka i pannan istället.Tacksamt för svarAldo

1
2

FRÅN RÅVAROR AV HÖGSTA KVALITET

ursprung

URSPRUNG

Bara ett stenkast från det glittrande havet i idylliska Kungshamn på västkusten hittar du oss på Abba. Här fiskar vi en del av vår fisk, lagrar sill i vårt bergrum och kokar ihop våra såser, och det tänker vi fortsätta med.

smak

SMAK

Du kan alltid lita på att produkter från Abba är riktigt goda. Vi använder bara de bästa råvarorna, och våra recept och såser utformas och komponeras omsorgsfullt av våra kockar och gastronomer som verkligen kan det där med god smak.

hållbarhet

HÅLLBARHET

Allt vi gör, gör vi med havets bästa i åtanke. För oss är det viktigt att även kommande generationer ska kunna njuta av havets goda, och hållbarhet och miljötänk finns med i allt vi gör.

Relaterade Recept

Ta vara på strunderna tillsammans