Ansjoviskryddad sill
Abba Ansjoviskryddad sill är en riktig klassiker, med utvalda bitar sill i en klar lag smaksatt med de typiska ”ansjoviskryddorna” kanel, muskotblomma och peppar. I den här sillburken använder vi sill (Clupea harengus) av högsta kvalitet som enbart kommer från livskraftiga bestånd i Nordostatlanten (Norska Havet eller Nordsjön). Sillen lagras i vårt bergrum i Kungshamn innan vi lägger in den med utvalda kryddor och smaksättningar för att just du ska kunna hitta din smakfavorit. Den ansjoviskryddade sillen innehåller ingen ansjovis trots namnet, däremot vet vi att vissa väljer att använda sillen i sin Janssons Frestelse istället för Grebbestads Ansjovis. Sillen med sin kryddning passar extra bra på julbordet, men den äts gärna till alla högtider.
100g | |
---|---|
Energi | 890 kJ |
Energi kcal | 212 kcal |
Fett | 10 g |
varav mättat fett | 2.6 g |
Kolhydrat | 20 g |
varav sockerarter | 20 g |
Protein | 11 g |
Salt | 7.0 g |
EPA + DHA | 1.8 g |
Omega 3 | 2.2 g |
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.
FRÅN RÅVAROR AV HÖGSTA KVALITET
URSPRUNG
Bara ett stenkast från det glittrande havet i idylliska Kungshamn på västkusten hittar du oss på Abba. Här fiskar vi en del av vår fisk, lagrar sill i vårt bergrum och kokar ihop våra såser, och det tänker vi fortsätta med.
SMAK
Du kan alltid lita på att produkter från Abba är riktigt goda. Vi använder bara de bästa råvarorna, och våra recept och såser utformas och komponeras omsorgsfullt av våra kockar och gastronomer som verkligen kan det där med god smak.
HÅLLBARHET
Allt vi gör, gör vi med havets bästa i åtanke. För oss är det viktigt att även kommande generationer ska kunna njuta av havets goda, och hållbarhet och miljötänk finns med i allt vi gör.