SILL MED VÄSTERBOTTENOST®
Crème fraiche, majonnäs och riven Västerbottenost® - vad mer behövs för en fantastisk smakupplevelse? Västerbottenost® kommer från Västerbotten som namnet avslöjar och uppkomsten av Västerbottenost® är något av en rolig historia. Den sägs ha blivit till av misstag då en kvinna vid namn Ulrika Eleonora inte hade tillräcklig uppsyn när hon gjorde Västgötaost. Avsaknaden av uppsikt innebar att osten värmdes och svalnade om vartannat och resten är historia som man säger. Här kommer ett krämigt sillrecept i Västerbottensost® anda du inte vill gå miste om.
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 5 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 st Abba 5-min sill bitad
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 ½ dl riven Västerbottensost®
- ½ dl hackad dill
- 1 msk dijonsenap