SILLBUFFÉ
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
Parmesan - & basilikasill
- 1 pkt 5-minuterssill från Abba
- 1 dl majonäs
- 1 dl gräddfil
- 1 dl parmesanost, färskriven
- 1 äggula
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
Rödbetssill med äpple
- 1 pkt 5-minuterssill från Abba
- 1 dl majonäs
- 1 dl gräddfil
- 1 äggula
- 1 äpple, tärnat
- 2 msk gul lök, hackad
- 2 rödbetor, inlagda
Äpplesill med curry & kapris
- 1 pkt 5-minuterssill från Abba
- 1 dl majonäs
- 1 dl gräddfil
- 1 äggula
- 2 äpplen, stora, tärnade
- 2-3 msk kapris
- 2 msk gul lök, hackad
- 2-4 msk curry (krydda efter din smak)
- 2 cm Purjolök
- honung, en skvätt om man önskar
RECEPT
- Parmesan - & basilikasill Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den rivna parmesanen och den hackade basilikan, vitlöken och olivoljan. Blanda ihop med majonäsen och gräddfilen. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med lite gröna blad vid servering.
- Rödbetssill med äpple Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den hackade löken, rödbetorna och äpplet. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera gärna med vackra granatäpplekärnor på toppen.
- Äpplesill med curry & kapris Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda curry, de skurna äppelbitarna, ev. lite honung, kaprisen och löken. Vill du ha lite stuns i smaken, tillsätt lite chili eller cayennepeppar. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med purjolök på toppen.