CITRON & DILL-PANKOPANERADE FISKBULLAR MED POTATISMOS
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 brukar Abba fiskbullar i buljong
- 6 msk vetemjöl
- 2 st ägg
- 3 dl panko ströbröd
- 1 nypa salt
- 1 st färsk citron
- 1 tsk torkad dill
- rapsolja och smör till stekning
Potatismos
- 1 kg potatis (mjölig)
- ca 2 dl mjölk
- 25 g smör
- salt & vitpeppar
RECEPT
- Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Tips! Skär potatisen i mindre bitar så går det fortare.
- Tvätta och riv det yttersta gula av skalet på citronen och blanda med dillen, vänd sedan ner detta i panko ströbrödet. Häll av buljongen på fiskbullarna och pressa lite citronsaft över bullarna. Låt det dra 10 min och häll sedan av citronen.
- Doppa fiskbullarna först i mjölet, sedan vispat ägg och till sist i den smaksatta pankon. Stek upp fiskbullarna i rapsolja och smör tills de är frasiga och gyllenbruna.
- När potatisen fått koka klart, häll av vattnet och mosa den i kastrullen. Späd med varm mjölk och lägg i smöret, rör det slätt och poröst. Krydda av med salt och vitpeppar.
- Servera med gröna ärtor eller rårivna morötter