KRYDDPANERAD TORSK MED TOMAT- & MUSSELSALLAD, PARMESAN OCH ÖRTSÅS
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
- 500 g färsk eller tinad torskfilé
- 2 dl ströbröd
- 1 krm curry
- 1 krm rosépeppar
- 1 krm paprikapulver
- 0,5 krm svartpeppar
- 50 g parmesan
- 100 g körsbärstomater
- 1 solovitlök
- 1 burk Abba rökta musslor
- 50 g osaltat smör
- Salt och peppar
SÅS
- 1 burk Creme fraiche
- Färska örter, som ex. gräslök, dill, persilja
- Salt & peppar
RECEPT
- Dela torsken i fyra lika stora bitar.
- Lägg ströbrödet i en bunke och lägg ner kryddorna , blanda runt med en sked, salta lätt.
- Dela körsbärstomaterna och lägg de i en bunke, skala och hacka ner vitlöken.
- Öppna burken med musslor, slå av vattnet och blanda med körsbären och vitlöken.
- Panera torsken med krydd/ströbrödsblandningen och stek i smör i en panna, stek på medelvärme på ”brödsidan” och vänd fisken precis vid servering.
- Servera med tomat/musselssalladen, riven parmesan och Örtsås.