FISKGRATÄNG MED POTATIS- OCH ÄRTMOS
Portioner 6
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 kg potatis
- 400 g frysta ärtor
- 1 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1-2 äggulor
- salt o vitpeppar
Fiskgratäng
- 400 g kolja eller torsk
- 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås
- 200 g räkor
- salt o vitpeppar
RECEPT
- Potatis & ärtmos
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen. Blanda ner mjölk, ägg, smör och smaka av med salt och vitpeppar. Mixa de tinade ärtorna och rör ned tillsammans med potatisen. Tillsätt ev lite mer mjölk om moset känns torrt. - Fiskgratäng
Förbaka fisken under ett bakplåtspapper med lite salt och peppar i ugnen, ca 15 minuter på 225 grader. Häll av fiskspadet från formen och strö över räkorna och gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Spritsa sedan ärtmoset och låt grädda i ugnen tills det fått en fin färg, ca 10-15 minuter.