FISKTACOS MED MANGOSALSA OCH ROMSÅS
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
Panerad torsk
- 500 g tinad torsk
- 2 ägg
- 2-3 dl panko ströbröd
- salt
- rapsolja och smör till stekning
Mango & avokadosalsa
- 200 g mango
- 2 st avokado
- 1 st rödlök
- 1 st chili
- 1 st lime
- Färsk koriander
Romsås
- 1 burk röd Abba stenbitsrom 80g
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- Lime-salt (blanda rivet limeskal med havssalt)
Pickad rödlök
- 2 st rödlök
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Till servering
- Tortillabröd (små/mellan)
- Sallad
- Ev. gurka, tomat, majs
RECEPT
- Picklad rödlök
Koka upp socker, vatten och ättikssprit tills sockret löst sig. Blanda med den tunt skivade rödlöken. Låt stå i kylen tills servering. - Romsås
Blanda 1 burk stenbitsrom med crème fraiche, majonnäs och smaksätt med lime-saltet. - Salsa
Blanda tärnad mango och avokado, finhackad rödlök och chili, pressad lime och hackad färsk koriander. - Torsk
Skär torsken i lagom stora kuber, panera först i vispat ägg och sen panko ströbröd. Stek torsken frasig i smör och rapsolja och salta lätt. Servera torsken i tortillabröd tillsammans med salsan, romsåsen och sallad.