MATJESWRAP MED PAK CHOI & LINGONCHUTNEY
Portioner 4
Tillagningstid 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 mjuka tunnbröd
- 1 burk Abba Klassisk Mattjessill Klassisk
- 1 pak choi, salladsblad
- 1 näve ärtskott
- 4-6 färskpotatisar, kokade
- 1 dl Västerbottenost®
- 1 dl gräddfil
- ev. smör till tunnbröden
Lingonchutney
- 2 dl lingon, frysta eller färska
- 1 dl vit balsamvinäger
- 1 st schalottenlök
- 1 msk smör
- 2 msk råsocker
- 1 msk honung
RECEPT
- Lingonchutney
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.) - Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njut!