MUSSELPAJ MED VITLÖK
Portioner 4
Tillagningstid 1 hour hr
INGREDIENSER
- 2 burkar Abbas Musslor i vatten
- 4 vitlöksklyftor
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 1 msk smör
- 3 dl mjölk, 3%
- 3 ägg
- salt & peppar
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2-3 msk kallt vatten
RECEPT
- Blanda mjöl och kylskåpskallt smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i 30 min. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 225° i 12-15 min. Finhacka vitlöken och fräs denna med persilja i smör.
- Låt musslorna rinna av och tillsätt dessa och fräs ytterligare någon minut. Lägg musselblandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och slå över. Grädda pajen färdig i 225° i ca 15-20 minuter eller tills dess att fyllningen har stannat och fått lite färg. Pajen kan serveras både varm och kall och god med en grönsallad till.