SILLTÅRTA
Portioner 10
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 250 g kavring
- 75 g smör
- 4 gelatinblad
- 2 burkar matjessill
- 0,5 rödlök
- 2 ägg, hårdkokta, finhackade
- 3 dl gräddfil
- 250 g kesella
- 4-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta
- 2 burkar Caviar Röd finkornig rom
- 0,5 granatäpple
RECEPT
- Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
- Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
- Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
- Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
- Garnera valfritt tjockt lager Abba finkorning röd caviar på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.