UGNSBAKAD LAX OCH SPETSKÅL I KRÄMIG CITRONSÅS
Portioner 4
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 bitar à 125 g lax
- 1 spetskål
- 25 g smör
- salt och peppar
- 1 pkt Abba Citronsås XL för ugnsbakad lax
- gräslök, hackad
- 0,5 citron, i klyftor
- kokt potatis, till servering
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
- Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter. Koka potatis.
- Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och kokt potatis.