ASIATISK SILLTAPAS
Portioner 16
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 2-3 burkar Ingefära Lime sill
- 1-2 huvud hjärtsallad/miniroman
- 8 cm ingefära
- 0,5 liter vatten
- 1 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl socker
- 200 gram morot
- 3 dl majonäs, gärna hemslagen
- 4 msk Svampsoja, eller efter smak & tycke
- 1 citron
- 1 ask smörgåskrasse
RECEPT
- Häll av sillen i ett durkslag, dela salladen på hälften och skölj, dela ner i blad för blad.
- Koka ihop vatten, socker och vinägern, tärna ner ingefäran i ½ cm bitar och låt den koka med i lagen, reducera ner till hälften, salta lätt, sila och låt svalna. Strimla moroten fint och lägg ner i den avsvalnande lagen.
- Vispa ihop majonnäsen med sojan, tillsätt citronzest och saft, smaka av.
- Lägg ut salladsbladen och spritsa i majonnäs, lägg på morötter och ett par bitar sill, avsluta med lite klippt krasse.