PANERAD SILL MED PICKLAD LÖK & CITRON-DILLCRÈME
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, bitad
- Vetemjöl
- 1 ägg
- Ströbröd
- Kavring
- Kokt potatis
- 1 dl majonnäs
- 0,5 citron
- 1 knippa dill
- Salt & peppar
Picklad rödlök
- 1 Rödlök
- 0,5 socker
- 2,5 msk ättikssprit (12%)
- 1 dl vatten
RECEPT
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en klassisk 1-2-3 lag.
- Häll upp mjöl, ströbröd och vispat ägg på tre fat. Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd.
- Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg.
- Blanda majonnäs med finhackad dill, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt & peppar.
- Stansa ut fyrkanter av kavringen, lägg på en bit skivad kokt potatis, lite picklad rödlök, 1 sillbit och toppa med citron-dillcrèmen.