TUNNBRÖDSRULLE MED BRÄNNVINSSILL SOS
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 burkar Abba Brännvinssill
- 2 st (175 g potatisar), kokt kall tärnad
- 1,5 msk dill, hackad
- 2,5 dl crème fraiche, lätt
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2,5 st tunnbröd, mjuka
Garnering
- 200 g färskost, t ex Crème Bonjour
- 2,5 dl gräslök, hackad
- 0,5 citron
RECEPT
- Häll av lagen från sillen och skär sillen i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop. Svep in med plastfolie och låt ligga kallt, gärna över natten. Bred färskost runt rullarna och rulla i gräslök. Garnera slutligen med citronrasp.