SILLBOWL MED PRESSAD POTATIS OCH WASABIKRÄM
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
Bowl
- 800 g potatis
- 2 ägg
- 1 burk Abbas Klassiska Matjessill
- 1 näve ärtskott
- 1 kruka gräslök, hackad
- 1 rödlök, finhackad
- 4 msk röd rom
- svarta sesamfrön, som dekoration
- ätbara blommor, som dekoration
Wasabikräm
- 1 dl créme fraiche
- 1 msk majonäs
- ca 1 msk wasabipasta
- 0,5 dl dill, hackad
- 0,5 dl syltad ingefära
- salt
RECEPT
- Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
- Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
- Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
- Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor.