ÄNGAMAT MED STENBITSROM, ÖRTCREME & SÅS PÅ KALLPRESSAD RAPSOLJA
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Abba Caviar Svart Stenbitsrom
- 4 st gulbetor
- 4 st morötter
- 12 st sockerärtor
- 4 st vaxbönor
- 1 st polkabeta
Skaldjurssmör
- 50 g spenat
- 1 kruka dill
- 1 kruka koriander
- 1 kruka körvel
- salt
Sås på rapsolja
- 1 dl grädde
- 1 st citron
- 200 gram smör
- 1/5 dl kallpressad rapsolja
RECEPT
- Metod
Koka betor och morötter mjuka i saltat vatten, skala och skär ner i mindre bitar.
Skär vaxböna och ärtor i mindre bitar. Hyvla polkabetan i tunna skivor. - Örtcreme
Koka upp en kastrull med vatten. Lägg alla örterna i en kannmixer. Lägg spenaten i det kokande vattnet i 30 sekunder, lyft upp spenaten i mixern och mixa slätt. Tillsätt ev lite vatten ifall örterna inte går runt i mixern. Smaka av med salt. - Sås på rapsolja
Koka upp grädde med citronjuice och lite salt. Mixa i smöret tills såsen tjocknat. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och mer citron - Vid servering
Koka upp saltat vatten en kastrull. Tillsätt vaxböna, ärtor och de kokta gulbetorna och morötterna. Koka ca 1 minut.
Lägg örtcreme i botten på en tallrik. Toppa med grönsakerna, stenbitsrom & avsluta med polkabetor och sås.