CHAWANMUSHI MED FISKBULLE, HUMMER OCH STENBITSROM
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 st ägg
- 1 dl vatten
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 tsk dashimoto pulver (japansk fiskbuljong)
- 1 nypa salt
- 4 st Abba Fiskbullar Buljong
- 1 msk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
- 40 gram hummer, krabba eller kräfta
- 4 msk blandade baljväxter - spritärtor, bondbönor eller vaxbönor
RECEPT
- Vispa ägg, vatten, mjölk och grädde i en bunke, smaksätt med dashimoto och salt, sila genom finmaskig sil.
- Lägg 1 fiskbulle i botten på små ugnsfasta portionsformar, häll på smeten och ställ formarna på en plåt, platsa noggrant över hela plåten.
- Baka i ugnen 90 C ånga i ca 30 minuter tills äggsmeten sätter sig helt som en fast äggkräm.
- Blanchera ärtor och bönor i saltat vatten.
- Toppa chawanmushin med skalade hackade skaldjur och ärtor & baljväxter. Serveras ljummen.