VÄRLDENS GODASTE GUBBRÖRA PÅ MATJESSILL
Älskar du både matjessill och gubbröra? Då har du kommit rätt, här hittar du vårt bästa recept på gubbröra med matjes! Blanda valfri matjessill från Abba, potatis och ägg med klassikerna rödlök, dill och gräslök, och vips har du fått världens godaste gubbröra på matjessill. Servera den på en bit knäckebröd eller en skiva rågbröd, som en förrätt eller som en del av buffén, gubbröra hör inte bara hemma på högtider!
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 frp Abba Hela Matjesfiléer
- 3 msk Gräslök, hackad
- 3 msk Dill, hackad
- 1/2 liten Rödlök (hackad)
- 150 g Potatis
- 3 st Hårdkokta ägg
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraiche
RECEPT
- Koka äggen så de blir hårdkokta. Låt dem bli kalla innan du skalar och hackar dem.
- Koka potatisen mjuk (ca 20 min beroende på sort) och låt den svalna och tärna sedan i små bitar.
- Ta ut matjesfiléerna ur sin förpackning och häll av vätskan och skär dem sedan i små kuber.
- Hacka rödlök, dill och gräslök och blanda med övriga ingredienser. Glöm inte att salta och peppra efter tycke och smak.
- Njut!