DRAGONSILL MED DIJON PÅ KNÄCKE
Ett lyxigt runt knäckebröd toppas här med en krämig sill med rund och fin smak av bearnaisesås. På knäckebrödet placeras även syrad lök, ägg, gurka och dragon. Ett absolut måste till midsommar som är otroligt gott och enkelt!Är du ingen sillfantast så är ett tips att skiva sillen i tunnare skivor. Har du ont om tid och inte hinner fixa dragonsillen så är ett annat tips att byta ut den mot Brantevikssill. Du kan även byta ut den syrade löken mot lite finhackad gräslök så får du en riktigt mumsig macka!Recept framtaget av Sofia Henriksson.
INGREDIENSER
- 4 runda små Knäckebröd
- 1 knippe gräslök
- 3 kokta ägg
- Smör
- Svartpeppar
Dragonsill
- 1 paket 5-minuterssill (i bitar)
- 0,5 dl creme fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 kruka färsk dragon
- 1 msk torkad dragon
- 1 msk dijonsenap
- 2 droppar honung
- Salt
- Svartpeppar
Syrad lök
- 2 st schalottenlök
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 1 msk strösocker
- Salt
RECEPT
- Finhacka dragonen och skiva sillen i bitar.
- Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner sillen. Busenkelt och så gott!
- Löken skivar du sedan tunt och lägger i en lag av vinäger, vatten och socker.
- Låt gärna stå över natten men minst 30 minuter.
- Dela ägget och lägg upp på knäcke och njut av sommaren. Finns knappt något godare!